Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

Bereikbaarheid
Toegankelijkheid


Bereikbaarheid

Bekijk hier Theater Sneek op Google Maps. Als je op de kaart doorklikt naar Maps, heb je via Streetview mogelijkheid om gelijk even binnen te kijken.

Routebeschrijving (vanaf Station Sneek)

Ga tegenover het station de Stationsstraat in.
Sla na ongeveer 350 meter (voor de brug) linksaf en je bevindt je op de Westersingel.
Je vindt Theater Sneek na 10 meter lopen.

Routebeschrijving (met de auto)

Neem vanaf de A7 afslag 20 naar de Ring Sneek (west): Hemmen A7, Antonius Ziekenhuis.
Volg de borden P-centrum en vervolgens de borden P-centrum Veemarkt.

Noorderkerkzaal

De Noorderkerkzaal, de kleine zaal van Theater Sneek, is bereikbaar via de ingang van Kunstencentrum Atrium, Oud kerkhof 11 (naast de Martinikerk).

Parkeren

Het is mogelijk om voor de deur van Theater Sneek bezoekers af te zetten en op te halen.
Denk erom: “Tút en d’r út!” om de overlast voor buurtbewoners te beperken.

Er is ruime parkeergelegenheid op enkele minuten loopafstand van Cultuur Kwartier Sneek op de Veemarkt (grotendeels gratis parkeren) en op het Martiniplein (van ma tot za betaald parkeren tot 21.00 uur).  Bekijk hier en hier alle informatie over het parkeerbeleid.

Voor personen met een gehandicapten-parkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van de Tüöttenzaal en eveneens drie tegenover de ingang van het Atrium.

LET OP! De parkeerplaatsen in de Willemstraat (op de hoek Westersingel) zijn alleen voor vergunninghouders.


Toegankelijkheid

Mindervaliden

Er is in Cultuur Kwartier Sneek zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo zijn de locaties waar mogelijk drempelvrij en zijn er gelijkvloers gaderobes en invalidentoiletten aanwezig.

De Tüöttenzaal heeft echter geen personenlift, dus wil je geen trappen lopen dan adviseren wij om tijdig plaatsen te reserveren op rij 1 t/m 5 in de zaal of contact op te nemen met de kassa.
Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend via de kassa gereserveerd worden. Dit geldt ook voor de Noorderkerkzaal waar plaats is voor één rolstoel.
Het is mogelijk om voor de ingang van het theater uit te stappen en opgehaald te worden. Wel geldt: Tut en d’r ut!
Voor personen met een gehandicaptenparkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van het theater.

Slechthorenden

Cultuur Kwartier Sneek is voorzien van ringleidingen voor slechthorenden. Met uitzondering van rij vijf en de balkons zijn alle plaatsen in de Tüöttenzaal (grote zaal) voorzien van een slechthorenden-voorziening. Op het balkon kun je gebruik maken van individuele slechthorendenvoorzieningen. Slechthorenden kunnen bij het binnengaan van de zaal een individuele ringleiding of koptelefoon met gebruiksaanwijzing ophalen. Je kunt het apparaat na afloop van de voorstelling inleveren bij de garderobe.

Presentator, schrijver en artiest Marc de Hond testte de bereikbaarheid van ons theater en de Noorderkerkzaal vanuit de ogen van een artiest in een rolstoel. Dat bleek soepeltjes te gaan!

Kinderen

Bij kindervoorstellingen is er een beperkt aantal stoelverhogers beschikbaar. Deze worden bij entree van de zaal klaargezet. Naast de ingangen van de dames- en de herentoiletruimte zijn kindertoiletten voor de kleine dames en heren. Houdt u zich altijd aan de minimum toegestane leeftijd bij kindervoorstellingen, jongere kinderen kunnen het theaterplezier van anderen verstoren.