Mindervaliden en slechthorenden

Mindervaliden

Er is in Cultuur Kwartier Sneek zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo zijn de locaties waar mogelijk drempelvrij en zijn er gelijkvloers gaderobes en invalidentoiletten aanwezig.

De Tüöttenzaal heeft echter geen personenlift, dus wil je geen trappen lopen dan adviseren wij om tijdig plaatsen te reserveren op rij 1 t/m 5 in de zaal of contact op te nemen met de kassa.
Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend via de kassa gereserveerd worden.
Het is mogelijk om voor de ingang van het theater uit te stappen en opgehaald te worden. Wel geldt: Tut en d’r ut!
Voor personen met een gehandicaptenparkeerkaart zijn er drie parkeerplaatsen tegenover de ingang van het theater.

Slechthorenden

Cultuur Kwartier Sneek is voorzien van ringleidingen voor slechthorenden. Met uitzondering van rij vijf zijn alle plaatsen in de Tüöttenzaal (grote zaal) voorzien van een slechthorenden-voorziening. Op het balkon kun je gebruik maken van individuele slechthorendenvoorzieningen. Slechthorenden kunnen bij het binnengaan van de zaal een individuele ringleiding of koptelefoon met gebruiksaanwijzing ophalen. Je kunt het apparaat na afloop van de voorstelling inleveren bij de garderobe.

Presentator, schrijver en artiest Marc de Hond testte de bereikbaarheid van CKS uit de ogen van een artiest in een rolstoel. Bekijk hier het filmpje.