Verhinderd of geannuleerd

Verhinderd of geannuleerd tijdens de coronacrisis

Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen onder het motto: “Bewaar je ticket, geniet later“. De sector heeft in gezamenlijkheid een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM.

Lees hier ons nieuwsbericht over onze deelname aan de actie
Lees hier de landelijke regeling met betrekking tot restitutiegelden 
Bekijk hier de meest gestelde vragen

Verhinderd door Corona

Mocht het verder zo dat men (in verband met corona-gerelateerde gezondheidsklachten) vlak voor een voorstelling moet annuleren, dan wordt je kaartje op je digitaal tegoed bijgeschreven zonder annuleringskosten te verrekenen. Deze aangepaste voorwaarden hanteren we in ieder geval voor voorstellingen tot eind december 2020. Wij zien je dan graag terug op een ander moment.

Voorlopig geldt bovenstaande regeling, bekijk hieronder onze reguliere voorwaarden

Verhinderd?

Bij verhindering is het tot 48 uur voorafgaand aan de voorstelling mogelijk om gekochte kaarten aan de kassa annuleren. Wij schrijven het aankoopbedrag minus €2,50 annuleringskosten per kaart bij op het digitale tegoed in ons kassasysteem. Dit tegoed is onbeperkt geldig en kan bij latere aankopen bij Cultuur Kwartier worden besteed, zowel aan de kassa als online. Administratie- en transactiekosten worden niet vergoed. Bij verhindering binnen 48 uur voor de voorstelling is het, behoudens zeer bijzondere reden, niet meer mogelijk om aangekochte kaarten te annuleren.

Annulering

Indien een voorstelling wordt geannuleerd, bijvoorbeeld wegens ziekte van een artiest, wordt in de meeste gevallen een nieuwe datum vastgesteld. Je krijgt hierover bericht, zo mogelijk via e-mail. Je kaarten voor de geannuleerde voorstelling worden automatisch overgezet naar de nieuwe datum.
Indien je niet in de gelegenheid bent de voorstelling op de nieuwe datum bij te wonen, kun je de kaarten annuleren volgens bovenstaande regels. In deze situatie worden geen annuleringskosten berekend.

Als de voorstelling wordt afgelast, kunnen wij geld voor de kaarten restitueren.

Digitaal tegoed

Binnen Cultuur Kwartier Sneek wordt gebruik gemaakt van digitaal tegoed. Dit wordt gekoppeld aan een persoonlijk account in ons kassasysteem. Het voordeel hiervan is dat dit tegoed ook online te gebruiken is.