Over Theater Sneek

In het hartje van de sfeervolle stad Sneek vind je het net zo sfeervolle Theater Sneek. Met haar karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger in de Waterpoortstad. Het lichtbaken geeft ook aan welk genre die avond speelt in het theater. 

Theater Sneek biedt voor ieder wat wils

Neem binnen plaats in de foyer en geniet van je drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om je dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of je nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma tref je altijd wel een voorstelling die bij jouw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Kom je met je geliefde? Neem dan plaats in één van onze loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Arrangementen binnen Theater Sneek

We zijn er voor jou als bezoeker, maar ook voor jou als ondernemer. Zoek je een sfeervolle locatie om te vergaderen, een workshop of bedrijfsfeest te organiseren? Stap dan binnen bij Theater Sneek. Speciaal voor jou bieden we zakelijke arrangementen aan op maat. Hierbij hebben we licht, geluid, eventuele bands en andere acts al in huis. Ook als je als particulier een cultureel feest wilt organiseren staan wij voor je klaar!

 

Theater Sneek wordt mogelijk gemaakt door medewerkers en vrijwilligers van Cultuur Kwartier Sneek, Betrokken Bedrijven, Gemeente Súdwest-Fryslân, Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland.

 


Kleurcodes

In het hartje van de sfeervolle stad Sneek vind je het net zo sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger in de Waterpoortstad. Niet alleen biedt de toneeltoren van Theater Sneek de beste technische voorzieningen achter de schermen. Het lichtbaken geeft aan welk genre die avond speelt in het theater. Mocht je op het laatste moment zin hebben in een avondje muziek of toneel? Je werpt een blik op de toren en weet direct wat er die avond speelt. Ditzelfde geldt voor de afbeelding onderaan onze webpagina.

De foto’s van de toneeltoren bij de voorstellingen op onze website en in onze brochure corresponderen met de volgende genres:

  • Cabaret – groen
  • Muziek – paars
  • Dans – oranje
  • Theatershow – wit
  • Toneel – rood
  • Familievoorstelling – magenta
  • Muziektheater – geel
  • Musical – blauw

 


Cultuur Kwartier Sneek

Cultuur Kwartier Sneek is de overkoepelende organisatie voor allerlei culturele activiteiten in Sneek en de regio Súdwest-Fryslân. Naast Theater Sneek vallen ook de volgende vier instellingen onder Het Cultuur Kwartier:

In 2006 is het, toen geheten, Cultureel Kwartier opgericht om een centrale plaats te bieden voor muziek, dans, beeldende kunst, theater, kunsteducatie en literatuur. Voor zowel professionals als amateurs. In 2012 is de naam Cultureel Kwartier omgedoopt tot Cultuur Kwartier Sneek. Het voormalige Centrum voor de Kunsten kreeg de sprankelende naam Kunstencentrum Atrium. Deze naamsverandering kwam met een geheel nieuwe uitstraling voor Cultuur Kwartier Sneek. De huisstijl is daarvoor ontworpen door reclamebureau Greyd! uit Sneek. Cultuur Kwartier Sneek heeft als doel om het culturele hart te worden van de één na grootste gemeente van Friesland.

Cultuur Kwartier Sneek; ook voor u als ondernemer
Naast dat het Cultuur Kwartier Sneek talloze mogelijkheden biedt om voorstellingen bij te wonen en om talenten verder te ontwikkelen, zijn we er ook voor u als ondernemer. Zo bieden wij verschillende locaties aan waar u kunt vergaderen, een leerzame workshop kunt houden of om uw collega’s uit te nodigen voor een bedrijfsfeest. Meer informatie over alle mogelijkheden voor zakelijk & verhuur? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.