Activiteiten Festival Overmorgen

Ruilmarkt

Zaterdag 10 september, foyer Theater Sneek
10:00 – 14:00

Kom tijdens Festival Overmorgen lekker snuffelen op de ruilmarkt. Ben je opzoek naar een bepaald item of hou je gewoon van rondkijken, dan is de ruilmarkt iets voor jou. De markt is toegankelijk voor iedereen. Ook al heb je niks te ruilen kun je voor een klein bedrag op zoek naar (voor jou) nieuwe spullen. Heb je veel spullen die je kwijt wil en wil je een standje, meld je dan van tevoren aan. Kom gezellig ruilen onder het genot van de muziek van Di Gojim en wie weet bezoek je daarna nog een van de voorstellingen van het festival.

Klik hier om je aan te melden voor de ruilmarkt

 

Muziek van Di Gojim

Zaterdag 10 september, foyer Theater Sneek
10:00 – 14:00

Wij brengen jullie een prachtig nieuw programma met mooi materiaal. Gespeeld door de kern van Di Gojim, versterkt met nieuwe muzikanten en onze zangeres Alysia. Di Gojim zal de klezmer en Balkan muziek volop laten horen!

Clichébingo

Zaterdag 10 september, Rabobankzaal Theater Sneek
13:00 – 14:30 – Vrije inloop

Welke clichés komen er bij jou naar boven als je denkt aan armoede of laaggeletterdheid? Welke clichés herken je uit je omgeving? In de clichébingo kun je in gesprek gaan met ons panel van experts over deze onderwerpen. De bingo staat onder leiding van Jesse van der Wal.

Muziek Bruno Rummler

Zaterdag 10 september, foyer Theater Sneek
20:00 – 20:30 & 22:00 – 23:00

Lokale troubadour Bruno tilt het festival naar een hoger niveau rondom de voorstelling ‘#1: Gemma’. De Friese singer-songwriter kan als human jukebox vele verzoeknummers laten horen. Zo speelt hij energiek en vol passie in op actuele situaties.

Filosofisch Kindercafé

Zondag 11 september, Rabobankzaak, Theater Sneek
10:00 – 11:00 & 11:00 – 12:00  – Vrije inloop

Wanneer ben je arm en wanneer ben je rijk? Is het belangrijk om rijk te zijn?
Onder leiding van Lotte Visser (theaterdocent en filosoof) zijn onze jongste gasten welkom voor een filosofisch gesprek waarin we samen op zoek gaan naar wat de woorden arm en rijk voor ons betekenen. Naast deze onderwerpen zullen ze het ook nog over het thema eenzaamheid hebben.

Het filosofisch kindercafé is alleen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De ouders zijn van harte welkom in het Café van Overmorgen, waar een muziekprogramma plaatsvindt. Het Kindercafé is gratis toegankelijk en zal op twee tijdstippen van start gaan (10.00-11.00 uur & 11.00-12.00).

Luistergymnastiek op zondagochtend

Zondag 11 september, foyer Theater Sneek
10:00 – 11:00 & 11:00 – 12:00  – Vrije inloop

Naar muziek luisteren doet iedereen. Geluid is overal. En als het dan eindelijk stil is, hoor je nog steeds omgevingslawaai. Door de geluid om je heen meer aandacht te geven leer je filteren. Je kunt kiezen wat je wel wilt horen en wat juist niet. Met de luistergymnastiek, onder leiding van Corinne Staal, gaan we muziek maken met de geluiden om ons heen. Na een uurtje luistergymnastiek klinkt je omgeving ineens heel anders. Deze activiteit is gratis toegankelijk.

Escaperoom Laaggeletterdheid

In deze escaperoom ervaar je hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Je loopt vast in taal. En als je om hulp vraagt, is de reactie die je krijgt frustrerend. Iets waar dagelijks 2.5 miljoen Nederlanders mee te maken hebben.

Verhalenkunstwerk

7, 8 & 9 september, Binnenstad Sneek
10 & 11 september, Theater Sneek

Neem plaats op de lange bank en luister naar de achtergelaten verhalen van voorgangers. Wat wilden zij kwijt over zichzelf? Vertel ook je eigen verhaal bij het verhalenkunstwerk. Vertel over je dromen of je herinneringen van vroeger. Bedenk een fantasieverhaal, hier mag alles. Druk op de knop en de opname begint.

Wat houdt ons bezig?
Verhalen van Friese helden
Verhalen van helden in Friesland
Verhalen van mensen als jij en ik
Want kennen we niet allemaal een held?
Vijf voorstellingen met heldenverhalen
Een verhalenkunstwerk met ook jouw verhaal?
Een plek om verhalen te delen voor Overmorgen
Waarover wil jij in gesprek?
Kom langs, luister, verwonder en deel je verhaal