Het Houten Huis (7+)

Adios, Een troostrijke ode aan de liefde
familievoorstelling | Nieuw: Giest mei?
za 07 maart 2020 19:00
Tüöttenzaal | Prijs voor kinderen: € 12,00
Bestel
€ 15,00

Een oude vrouw zit mijmerend bij de kachel. Buiten kraakt de appelboom in de wind. Terwijl ze thee inschenkt, dwalen haar gedachten af…

Het hondje blaft als er uit de theepot een piepklein mannetje kruipt, het is haar geliefde van vroeger. Over het behang vliegen vogels voorbij, een pyjama vraagt haar ten dans. Langzaam brengt de kamer een vervlogen wereld tot leven.

Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Overdag spelen ze voor schoolklassen, van kleuter tot puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen.

Adios is geproduceerd door Speeltheater Holland en Het Houten Huis in 2010. De voorstelling won in 2011 de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende productie.
“Alles klopt aan de voorstelling. Wonderschoon is de muziek, ontroerend het breekbare spel, trefzeker en verfijnd de regie vol ingenieuze, humorvolle vondsten. Een voorstelling die het publiek tot tranen toe roert.” – VSCD jury

 

“Troostrijke, poëtische voorstelling.”

De Volkskrant

“Alles valt op zijn plek in poëtisch Adios... Zorgvuldig gecomponeerde ode aan de liefde in beeld en geluid.”

Noord Hollands Dagblad

Nieuw: Giest mei?

Speciaal voor 55-plussers die van uitgaan houden maar die aarzelen om alleen naar een voorstelling of show te gaan staat in de foyer van Theater Sneek of in het café van Poppodium Bolwerk de stamtafel klaar van Giest mei?