Galerie Bax presenteert

Bram, de schilder
muziek

SNEEK – Hoewel Bram Vermeulen (1946 – 2004) al vele jaren schilderde was dit bij het grote publiek iets minder bekend. Met het boek ‘Bram, de schilder’ is hier verandering in gekomen. De atelierdeuren van Bram Vermeulen openen zich 15 jaar na overlijden via een innemend kunstboek, die volop verbanden vertonen met zijn muziek- en theaterprogramma’s.

Begonnen met schilderen in 1989 omdat hij aan niemand kon uitleggen hoe het affiche voor zijn theaterprogramma “Dans met mij” er uit moest zien. Bram heeft ons naast zijn boeken en muziek dus ook nog eens een fantastisch oeuvre aan schilderijen nagelaten. Vol met verhalen, boodschappen, humor, drama, gevoel, leed, verbazing en satire. Het verhaal over Bram als kunstschilder is haast een mythe geworden, en bij het grote publiek lang niet altijd bekend.

In samenwerking met Stichting Mecenas SWF zijn de voorwaarden eindelijk gecreëerd om een boek uit te geven. Het boek is samengesteld door Peter Bax van Galerie Bax Kunst, in nauwe samenwerking met de dochters van Bram: Katarina en Tamara Vermeulen. Samen verzamelden zij teksten uit zijn schets- en dagboeken. Dit geeft het boek het karakter alsof je samen met Bram in het atelier zit.

Boekpresentatie op 4 september 2020
De muzikale boekpresentatie vindt plaats op 4 september 2020 in Theater Sneek. Speciaal ter gelegenheid van het boek zullen Brams dochter Katarina, studenten van het Kunstencentrum Atrium en de Dopegezinde Gemeente een hommage aan Bram brengen.