Festival Overmorgen

Een complexe dag in een simpel heelal
muziektheater
vr 09 september 2022 20:00
Tüöttenzaal
Bestel
€ 15,00

 “Een Complexe Dag In Een Simpel Heelal”

Passepartout: bekijk 3 van de 4 voorstellingen voor € 35,- euro. Neem hiervoor contact op met de servicebalie (service@cks.nl/0515 431 400). 

Dit is een muzikale en humoristische theatrale bespiegeling over angst en onderdompeling, zowel in illusie als realiteit. Wat hebben we als mens nodig om groots en minder angstig te zijn? Kunnen we het heelal voor even laten stoppen met draaien, zodat wij opnieuw kunnen aarden?
Eise Eisinga werd wereldberoemd met zijn Planetarium, hij greep naar de sterren, en wist ze voor onze neus rond te laten draaien, in een dappere poging om onze angst voor het onbekende te bezweren. Wie is de Nieuwe Eisinga? Zit deze tussen ons, de kunstenaars, of bevindt hij of zich bij jou; in het publiek? Is het werkelijk het Einde der Tijden en zakken we langzaam in een zwart gat? Of kunnen gevallen sterren toch nog naar de hemel rijzen?

Creatief team
Spel, spoken word en zang: Marieke Giebels, Hiske Oosterwijk, Charlotte Beerda
Concept en Tekst: Marieke Giebels
Vormgeving en muziek: Jip van den Dool
Techniek en video: Jurgen Bakker en Frans Tichelaar.
Regie: Mads Wittermans

Festival Overmorgen
Theater Sneek, De Lawei, Het Posthuis Theater, De Koornbeurs Theater en Film en Stadsschouwburg De Harmonie hebben de handen inéén geslagen. We organiseren van 2 september t/m 2 oktober het nieuwe Festival Overmorgen. In vijf festivalweekenden reizen vijf nieuwe voorstellingen van achtereenvolgens Heerenveen naar Sneek, Franeker, Drachten en Leeuwarden. Ook het festivalcafé reist mee met overal een eigen invulling. Dat en nog veel meer ……………..Bekijk alle info over het volledige festival op festivalovermorgen.nl