Familie Flöz

Dr. Nest
theatershow
zo 26 maart 2023 14:30 -16:05
Tüöttenzaal
Bestel
€ 27,50

Maskertheater met film, projecties en muziek over waan en werkelijkheid.

De voorstelling heeft geen pauze. Het pauzedrankje, inbegrepen in de ticketprijs, staat na de voorstelling klaar in de foyer.

Het Berlijnse theatercollectief Familie Flöz maakt wonderschoon beeldend maskertheater, zonder gesproken tekst. In ‘Dr. Nest’ onderzoekt het gezelschap de werking van ons brein en de diepten van onze ziel. Gesitueerd in de bizarre wereld van de psychiatrie verbeeldt de groep een tragisch en komisch verhaal over de kwetsbaarheid van het menselijk leven. 

Dr. Nest worstelt met bittere herinneringen als hij in de nachttrein naar Villa Blanca stapt. In het sanatorium aangekomen wordt hij geconfronteerd met de strubbelingen van zijn patiënten, hun gedoofde herinneringen, demonen, hallucinaties en hun lichamen, die een eigen leven lijken te leiden. Maar wat in eerste instantie vreemd gedrag lijkt, wordt meer en meer een weerspiegeling van zijn eigen twijfels en onzekerheden. De dunne lijn tussen normaal en abnormaal, tussen opzettelijk en gedwongen, tussen gezond en ziek, vervaagt voor zijn ogen en langzaam verliest Dr. Nest de grip op zijn leven. 

"De vier clowneske acteurs weten beide levensfasen prachtig te spiegelen door het gebruik van grote maskers."

De Volkskrant