Femuza - De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'

Femuza – De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’
te-gast

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ speelt op 1 december in Theater Sneek!

De KMKJWF zal een concert geven ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Femuza, de Federatie van Muziek en Zang in de gemeente Sûdwest-Fryslân. Het concert is voor elk publiek toegankelijk. Gastsolist is zangeres Kilke John.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ is een “bedrijfsorkest” van de Koninklijke Landmacht. Voor het grootste deel van de tijd is de kapel actief binnen de krijgsmacht. Daarnaast heeft de kapel een representatieve taak namens de krijgsmacht en verzorgt regelmatig diverse concerten en taptoes in binnen- en buitenland. Op het concertpodium profileert de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zich door een programmering waarin originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek en entertainment met elkaar in evenwicht zijn.

Met regelmaat worden speciale arrangementen geschreven en treedt de kapel op met bekende artiesten. De taptoe-shows kenmerken zich door een geraffineerde choreografie en een degelijke militaire uitstraling. De kapel staat sinds 2013 onder leiding van majoor Tijmen Botma.