Wiebe Kaspers

Kaspar
muziek

Een vertrouwd gezicht met een nieuwe naam! Vanaf de herfst van 2022 gaat Wiebe Kaspers, frontman van de band WIEBE, verder onder de nieuwe naam Kaspar.

Als solo-artiest? Zeker niet, Kaspar zoekt bij elk concert topmusici met wie zijn muziek op het podium ten volste tot zijn recht komt. Zo neemt hij in de Noorderkerkzaal van Theater Sneek onder andere een ragfijn strijkkwartet mee.
Kaspar legt uitdaging in de songs. Voor zichzelf, om de luisteraar iets mee te geven; voor de muzikanten waarmee hij de songs maakt; en voor de luisteraar om er iets uit te kunnen halen. “Ik wil iets in mijn liedjes leggen, waar je als luisteraar een boodschap aan hebt. Zonder dat die boodschap teveel voor de hand ligt. De songs moeten zowel vragen oproepen als beantwoorden. Dat kan voor iedereen iets anders zijn.”
De combinatie van zijn pure stemgeluid en de inhoud die hij legt in zijn liedjes, zorgt voor een authentiek, ambachtelijk en artistiek resultaat. Als zanger durft hij zich kwetsbaar op te stellen naar zijn publiek, en naar zichzelf. Met een nieuwsgierigheid naar wat er leeft in de wereld, tussen mensen, in de natuur, weet Kaspar zichzelf een spiegel voor te houden en eigen keuzes te maken.

Kaspar brengt nieuwe songs met mooie rijmen, diepe inhoud, op een poëtische wijze gezongen op melodieuze muziek. Mysterieus op de achtergrond, magisch realistisch op de voorgrond.

Anderen over Kaspar:
“Als muzikant Kaspar durft Wiebe zich kwetsbaar op te stellen naar zijn publiek, en naar zichzelf. Met een nieuwsgierigheid naar wat er leeft in de wereld, tussen mensen, in de natuur, weet Kaspers zichzelf een spiegel voor te houden en eigen keuzes te maken”.
“Wiebe kan in al zijn bescheidenheid twijfels omzetten in talent, en zekerheden in zingeving. Het spreekt van veel moed en kracht als je zo kunt meebewegen in het leven”.