Circus Salto

Kerstcircus Sander & Friends in Theater Sneek
familievoorstelling

Door de coronamaatregelen kan Kerstcircus Sander & Friends geen voorstellingen geven in de prachtige Circustent, maar gelukkig kan de 11e editie van het Kerstcircus toch plaatsvinden en wel in het sfeervolle Theater Sneek! We zijn enorm trots om ons publiek daar te mogen verwelkomen!

Producent Sander Balk heeft, net als velen, voor de nodige uitdagingen gestaan in 2020. Nadat de volgeboekte agenda in maart leger en leger werd was het continu aanpassen aan de geldende maatregelen en beperkingen. Steeds weer werd er een beroep gedaan op zijn creativiteit. Naarmate steeds duidelijker werd dat het Kerstcircus in de tent niet door kon gaan kwam het unieke idee om in Theater Sneek te spelen. Per show slechts 30 toeschouwers worden ontvangen. Dat kleine aantal zorgt voor een extra intieme sfeer. Die sfeer, de professionele artiesten en de technische mogelijkheden van het Theater zorgen voor een unieke Circusbeleving tijdens de Kerstvakantie.

Bij binnenkomst in de foyer komt het publiek gelijk in de sfeer die van het Kerstcircus door talrijke lichtjes, kerstbomen en -decoraties. Er zal zelfs een kleine tent worden opgebouwd in de foyer. Het publiek zit niet in de zaal maar op het podium aan tafeltjes met luxe stoelen rond de Circuspiste.

Het feest begint eigenlijk direct als het publiek zijn plaatsen inneemt. Jong en oud komt in de ‘huiskamer’ van Clown Sander waar hij in afwachting is van zijn ‘friends’ waarmee hij Kerstfeest wil vieren. Hij zet koffie en thee, versiert de Kerstboom en legt cadeautjes klaar. Hij doet er alles aan om zijn ‘friends’ toch een mooi Kerstfeest te bezorgen. Toch merken Sander & Friends dat dit voor hen niet dé manier is om Kerst te vieren…en wensen ze dat het circus weer mag spelen.

Die wens komt uit en op een bijzondere wijze wordt de huiskamer omgetoverd tot een Circus. Het publiek wordt ondergedompeld in een unieke sfeer van Kerstcircus Sander en Friends met een geheel nieuwe show voor jong en oud met bijzondere circusacts en boordevol interactie.

Sander is er trots op om een show neer te zetten van kwaliteit zoals het publiek gewend is. Jasmijn Rubingh is te zien als veelzijdig luchtacrobate. Haar kersverse echtgenoot Tobit is een alleskunstenaar en te zien met meerdere acts in de show. Samen met haar man Tobit straalt ze in een romantische act die het publiek het gevoel geeft dat het zweeft. De honden van David zorgen voor hilariteit en veel ´oh’s en ah’s´ bij het publiek.  Clown Sander is de rode draad met zijn sprankelende humor en zijn hilarische buikspreekvogel Charlie! Dit en nog meer in de bijzondere ambiance van Theater Sneek en Kerstcircus Sander & Friends.

Met deze productie willen Sander en zijn artiesten een lichtpuntje bieden voor iedereen in deze moeilijke tijden! Een bezoek aan het Kerstcircus in Theater Sneek is geheel coronaproof. Er wordt meer dan anderhalve meter afstand tussen volwassenen gewaarborgd, zijn er voldoende desinfectiepunten en de zaal is goed geventileerd.