NNO

Nieuwjaarsconcert met Francis van Broekhuizen
muziek

Op dit moment is er ruimte voor 30 personen per voorstelling, kaarten worden ongeplaceerd verkocht. Men wordt in de zaal naar de stoel begeleid.

 

Ook een orkest heeft goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar. Zo beloofde het NNO zichzelf in 2017 om de sopraan Francis van Broekhuizen die dat jaar als gastsolist in het Nieuwjaarsconcert had opgetreden, zeker nog een tweede keer uit te nodigen.

In deze editie van het Nieuwjaarsconcert is het dan zover; ze komt terug. Dankzij haar optredens in tv-programma’s als Maestro en All together now is Francis van Broekhuizen ondertussen uitgegroeid tot een landelijke bekendheid. Ook goed beluisterd is de podcast ‘Vraag het aan Francis’ die ze met Margriet Vroomans maakt voor NPO Radio 4 en waarin ze vragen beantwoordt over muziek, musici en het muziekleven. Veel noorderlingen hebben haar bij opera Spanga zien optreden. Francis is een klasse apart. Het Algemeen Dagblad omschreef haar treffend als ‘anti-diva met de lach aan haar kont’. Haar grote kwaliteit als dramatisch sopraan weet ze op unieke wijze te combineren met haar aandrang om de boel op stelten te zetten. Het NNO heeft voor dit nieuwjaarsprogramma uiteraard gezocht naar aria’s die haar op het lijf geschreven zijn. Dramatisch en komisch liggen dicht bij elkaar – en zo niet, dan zorgt Francis daar wel voor. Bekende zangstukken van onder andere Verdi en Strauss worden afgewisseld door feestelijke orkestmuziek van componisten als Fauré, Strauss en Offenbach. Op de bok staat Ed Spanjaard, een van bekendste dirigenten van Nederland.