Paul de Munnik

Bolwerk Concert

Twintig jaar lang maakte Paul de Munnik furore met het succesvolle cabaret- en muziekduo Acda & De Munnik. Tegenwoordig doet hij het op eigen kracht.

“Geef me een microfoon, een piano, een fijn bandje, een podium en laat me gewoon lekker zingen”, aldus Paul. “Niet als onderdeel van ‘samen’ of in dienst van, maar helemaal los en op eigen kracht. Daar word ik alsmaar blijer van. Dat ik gewoon een zanger ben. Een zanger die eigen werk mag zingen, en soms ook een cover. Laat mij nou maar gewoon doen wat ik het liefst doe”.

Pauls muziek beweegt heen en weer tussen uitgesproken pop, rock, westcoast, New Orleans-achtige groove, soul, blues, chanson en het theaterlied. Inmiddels heeft hij alweer twee soloalbums uitgebracht en is een derde onderweg. ‘Vat Van Jou’ is het eerste wapenfeit van dit nieuwe album en een bewerking van Joni Mitchel’s ‘A Case of You’ “Ik probeer voor elke nieuwe cyclus ook altijd een nummer te vertalen waar je eigenlijk beter maar van af kunt blijven”, aldus Paul. Hij vertaalde of bewerkte eerder al ‘Hier Encore’ van Charles Aznavour en ‘A Very Good Year’ van Frank Sinatra, wat de titelsong van zijn tweede album ‘Goed Jaar’ is. Dit album werd in 2018 uitgebracht en was de opvolger van debuutalbum Nieuw uit 2016.

Vanavond is Paul bij ons te bewonderen in de Noorderkerkzaal. Natuurlijk komen ook de nummers uit zijn tijd met Thomas Acda aan bod!