Topzondag

Stedelijk Muziekkorps met Edith Bakker
muziek | Topzondag
zo 28 november 2021 11:30
Noorderkerkzaal
Bestel
€ 12,50

Als de vooravond van het jaar waarin het Stedelijk Muziekkorps haar 100-jarig jubileum hoopt te vieren is de vereniging uitgenodigd zich te presenteren in deze serie van Topzondagen.

Ooit ontstaan uit de muziek bij de “Schutterij” van Sneek, heeft het orkest zich ontwikkeld tot een flexibel harmonieorkest dat van vele markten thuis is.
Zo heeft het orkest in een symfonische setting vaak gespeeld met lage strijkers, terwijl op een ander moment een compleet combo is ingevlogen voor een metropool bezetting.
Met name de laatste decenia is het Stedelijk Muziekkorps Sneek niet meer weg te denken uit het openbare leven. Het orkest o.a. te beluisteren in Theater Sneek tijdens het jaarlijks terugkerend nieuwjaarsconcert, in de Martinikerk op Kerstavond, in de Ielânen op Koningsdag en op 4 mei bij de  herdenkingsplechtigheid in Sneek.
 
Dit topzondag concert is Edith Bakker uitgenodigd als soliste.
Op het programma staat o.a. het prachtige Concerto van David Maslanka, waaruit het eerste deel 'Fire in the Earth' wordt gespeeld. 
Haar solistisch optreden wordt omkleed met enkele topcomposities voor blaasorkest.

CV Edith Bakker
Edith studeerde klassiek saxofoon bij Jan Schoemaker aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en behaalde haar diploma in 1995. Zij volgde masterclasses bij o.a. Arno Bornkamp, Claude Delangle en John Kelly.
In 2008 vervolgde ze haar studie bij Christer Johnsson, docent saxofoon aan de Kungliga Musikhögskola in Stockholm.
Als uitvoerend musicus is Edith werkzaam in het Zweedse saxofoonkwartet Rollin'Phones waarmee zij optreedt door Scandinavië en Europa. Dit kwartet bestaat sinds 1986 en is een belangrijk onderdeel geworden van het Zweedse muziekleven. Het repertoire strekt zich uit van klassieke standaardwerken en transcripties tot werken van hedendaagse componisten en jazz en folkmuziek. Er is een groot aantal werken speciaal voor het kwartet geschreven. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste met pianobegeleiding en met koren en orkesten.
Edith heeft als muziekdocente jarenlange ervaring. In Friesland is ze verbonden aan Kunstencentrum Atrium en heeft zij haar eigen lespraktijk onder de naam STER muziek & onderwijs. Edith geeft saxofoon- en klarinetles en verzorgt ze klassikale muzieklessen binnen het basisonderwijs.
Met saxofoonkwartet Rollin'Phones geeft zij in binnen- en buitenland workshops aan muziekscholen en masterclasses op conservatoria.
 

Topzondag met koffiegeur

Geniet vier tot vijf keer per jaar op zondag van mooie kamermuziek in onze sfeervolle Noorderkerkzaal. De gratis koffie staat vanaf 11.00 uur klaar in het Atriumcafé en de concerten beginnen om 11.30 uur. Na afloop is het mogelijk om op vertoon van het kaartje met 10% korting bij de restaurant De Koperen Kees te lunchen.