Green Lizard ft. Silver Surfering Rudeboy + Psychotic Lumberjack

Tribute To The 90’s
popconcert
za 24 november 2018 21:00 -01:00
Bolwerk Zaal
Bestel
€ 12,00

Na twee succesvolle tours van Green Lizard tribute to Nirvana (90% van de zalen uitverkocht) de afgelopen twee jaar is het nu tijd om een tribute to the nineties te doen. Dus niet alleen van de band Nirvana, maar ook nummers van Urban Dance Squad, Smashing Pumpkins, Pixies en Alice In Chains.

Vooral Urban Dance Squad wordt interessant want deze nummers worden uitgevoerd met de Silver Surfering Rudeboy, de originele zanger van deze legendarische band. Verwacht een set met alleen maar krakers. Kortom, deze goedlopende samenwerking wordt naar een nog hoger niveau getild. The nineties are back!

Green Lizard is een Amsterdams gezelschap met als middelpunt de gebroeders Tjon Ajong. In 1996 weten ze met een mix van grunge, hardrock en metal De Grote Prijs Van Nederland in de wacht te slepen. Vier jaar later maakt de band de belofte waar met het album Identity (Sony Music).

Daarna volgen nog twee platen en honderden optredens in Nederland, Europa en Amerika op onder andere Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Pukkelpop, Roskilde, Vans Warped Tour en support tours met The Gathering en Skin (Skunk Anansie).

“De mannen van Green Lizard hebben de perfectie van het repertoire inmiddels benaderd, en de enorme moshpits voor het podium kunnen nooit wennen.” – maxazine.nl

“Het publiek gaat er dan ook helemaal voor, maar dat kan ook niet anders als je op het podium ineens Rudeboy aan het werk ziet. De Urban Dance Squad-frontman zou je niet direct associëren met Nirvana, maar ook hij komt er prima mee weg. Wat een energie heeft deze frontman. Vanavond gaan overal de vuisten de lucht in en de kelen wijd open.” – rockportaal.nl

Voorprogramma: Psychotic Lumberjacks

Deze Leeuwarder formatie levert een alternatieve kijk op de garage- en desertrock van bijvoorbeeld Queens of the Stone Age, De Staat en Tom Waits. Verwacht aparte sounds en energieke performance op het podium!

Het experimentele, duistere Psychotic Lumberjacks is opgericht door drummer Chris Wassenaar en gitarist/vocalist Emiel Brinkgreve. Ate Kamsma (bassist) en Melvin Bemelmans (toetsen) maken het kwartet compleet.