Topzondag

Vespucci Kwartet
muziek

In verband met de nieuwe coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan op de oorspronkelijke datum. We doen ons uiterste best de voorstelling te verplaatsen, zodra we hier duidelijkheid over hebben wordt er contact opgenomen met de kaarthouders. Gekochte tickets blijven nu dus gewoon geldig. 

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het Vespucci Kwartet speelde op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Ze waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. In 2015 openden zij de nieuwe vleugel van het Van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorák. In 2019 kwam het vervolg met een CD met werken van Haydn, Webern en Brahms. Beide CD’s werden uitgebracht bij het label Footloose.

De leden van het kwartet zijn ook in de orkestwereld actief. Zo is Lisanne 1e concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra, Douw Fonda plaatsvervangend aanvoerder en Stephanie altvioliste van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ruña remplaçeert in vele Nederlandse orkesten.
Naast hun reguliere concerten, heeft het kwartet zich de afgelopen paar jaar ook beziggehouden met het ontwikkelen van bijzondere concerten/voorstellingen. Zo ontstonden het filmproject ‘Kreutzersonate’ met video-artist Michal Grycko, het dansproject ‘Prokofiev moves’ met o.a. prima ballerina Maria Seletskaja (Koninklijk Ballet Vlaanderen) en de kindervoorstelling ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ (5+) met acteur Steef Hupkes, die nog steeds te zien is.  Het concept van deze voorstellingen werd steeds ontworpen door primarius Lisanne Soeterbroek.

Programma voor deze Topzondag ziet er als volgt uit:
F. Mendelssohn – Strijkkwartet No. 3 in D groot, Op. 44, No. 1
– Molto allegro vivace
– Menuetto: Un poco Allegretto
– Andante espressivo ma con moto
– Presto con brio
A. Webern – Langsamer Satz
M. Ravel – uit strijkkkwartet in F groot
                    2. Assez vif – très rythmé